Menu
voorelkaardoen.nl
 • Wegwijzer mantelzorg

  Momenteel wordt er in de gemeente Súdwest-Fryslân een digitale Wegwijzer mantelzorg ontwikkeld, die straks op deze website een plek krijgt. De Wegwijzer mantelzorg geeft voor onze gemeente een overzichtelijk beeld van vragen die kunnen leven bij mantelzorgers. Op die vragen geeft de Wegwijzer een kort antwoord en hij verwijst  door naar andere  plaatsen waar al informatie beschikbaar is. Ook geeft de Wegwijzer tips over hoe verder te zoeken naar antwoorden op vragen. Tevens wordt het mogelijke om de digitale Wegwijzer te kunnen printen voor mantelzorgers die minder digitaal onderlegd zijn. Mocht de mantelzorger met behulp van de Wegwijzer geen antwoord op de vraag vinden, dan kan hij mailen of bellen met de achterwacht van de Stipepunten.

  De realisatie en planning van de Wegwijzer
  In de trekkersgroep (bestaande uit afvaardiging van Timpaan Welzijn/Stipepunten,  de gemeente Súdwest-Fryslân en  van het WMO platform) worden de voorbereidingen getroffen door inhoudelijke teksten te schrijven. Deze teksten en de opzet van de website worden voorgelegd aan een gebruikersgroep met een 4 tot 5 tal (ex) mantelzorgers. Hun opmerkingen worden verwerkt.
  In tussentijd  is de bouwer van de website aan het werk met  het realiseren van het technische deel van de Wegwijzer. Begin 2017 zal de Wegwijzer klaar zijn en worden gelanceerd en onder de aandacht worden gebracht van mantelzorgers en mantelzorgondersteuners.   • Nieuws

  Stipepunten gesloten

  maandag 11 december 2017
  De...
  Lees meer...

  Geslaagde activiteiten rond Dag van de Mantelzorg

  vrijdag 10 november 2017
  Lees meer...

  Dag van de mantelzorg 2017

  zaterdag 4 november 2017
  10 november is de 'Dag van de...
  Lees meer...