Menu
voorelkaardoen.nl
 • Vrijwilligerscollege

  Vanaf januari 2015 is het Vrijwilligerscollege De Fryske Marren opgericht in de gemeente de Friese Meren. Het Vrijwilligerscollege  is een innovatieve methode in scholing van vrijwilligers. Het uitgangspunt is heel eenvoudig: ieder mens heeft talenten, waarvan anderen kunnen leren. Het college is geen fysieke school, maar wordt als middel gebruikt om vrijwilligers met talenten te verbinden aan vrijwilligers(organisatie) of kwetsbare mensen met een vraag of wens. Het verbinden resulteert in een groepstraining, workshop of één op één begeleiding.
  Het aanbod in trainingen van het Vrijwilligerscollege is gericht op de vraag van individuele vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties. Denk bijvoorbeeld aan een penningmeester van een organisatie, die vrijwilligers van andere organisaties een cursus penningmeesterschap aanbied, of een groep gastvrouwen die een training hospitality ontvangt van een vrijwilliger die horeca ervaring heeft en deze kennis graag wil delen. Er is veel mogelijk en daarmee biedt het Vrijwilligerscollege een nieuwe manier van persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers op een laagdrempelige manier.
  Om van het Vrijwilligerscollege een succes te maken is Timpaan Welzijn opzoek naar vrijwilligers die hun talenten willen delen met andere vrijwilligers(organisaties) die een trainingsvraag hebben. Naast vrijwilligers die hun talent willen delen zijn we ook op zoek naar organisaties die een trainingsvraag van hun vrijwilligers heeft of een training voor eigen vrijwilligers breder open wil stellen. Tevens kunnen ook bedrijven zich bij het college melden als zij vanuit maatschappelijke betrokken ondernemen kennis willen delen met vrijwilligersorganisaties.
  Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen met:
  Symen Sjoerd de Vries                                  Judith Velhuizen
  Email:  s.devries@timpaanwelzijn.nl        Email: j.veldhuizen@timpaanwelzijn.nl
  Tel. 06 46 12 71 44                                       Tel. 06 52 68 02 28

  Het vrijwilligerscollege wordt mede mogelijk gemaakt door het Skanfonds. • Nieuws

  Themabijenkomst Stipepunt Bolsward

  dinsdag 19 september 2017
  Hierbij willen wij u weer...
  Lees meer...

  Mantelzorg Themabijeenkomst in Workum

  dinsdag 19 september 2017
  Hierbij willen wij u weer...
  Lees meer...

  Informatiebijeenkomst met Thuiszorg ZWF door Stipepunt Drylts

  dinsdag 19 september 2017
  Op 3 oktober organiseert het...
  Lees meer...