Menu
voorelkaardoen.nl
 • Vrijwilligers

  Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband. In het algemeen zijn deze werkzaamheden onbetaald of staat er een vergoeding tegenover die lager ligt dan het minimumloon bij betaald werk. Een vrijwilliger verricht vrijwilligerswerk (vrijwillige inzet). Tegenwoordig worden vrijwilligers opgedeeld in 2 categorie├źn: nieuwe en klassieke vrijwilligers.

  De klassieke vrijwilliger is iemand die jarenlang in dezelfde organisatie een taak blijft uitvoeren. Zijn of haar motivatie wordt vaak gelinkt aan sociale aspecten. De vrijwilliger blijft bij de organisatie omdat de andere vrijwilligers vrienden zijn en omdat hij of zij al jaren hetzelfde doet.


  De nieuwe vrijwilliger gaat eerder "shoppen" en wil met name iets leren van vrijwilligerswerk, tijdsbesteding duidelijk afspreken (vaak overzichtelijke periodes) en de klus afbakenen. Daarnaast ook zelf invulling geven aan het vrijwilligerswerk en wil in korte tijd zaken bereiken en succes ervaren.


  Daarnaast hebben we ook te maken met de ongeorganiseerde vrijwilliger. Dit is de burger die vrijwillig iets doet voor een naaste of zijn omgeving zonder dat hij is aangesloten bij een vrijwilligersorganisatie.

  Het Stipepunt bij u in de buurt ondersteunt vrijwilligers.

 • Nieuws

  Stipepunt Bolsward tijdelijk naar Nanne Reijnstraat 19A

  vrijdag 29 november 2019
  In de maand december...
  Lees meer...

  Papierwinkel Sneek per 5 december om 10.00 uur open!

  vrijdag 29 november 2019
  Met ingang van 5 december...
  Lees meer...

  Geannuleerd: Workshop Werk en Mantelzorg 15-11-2019

  dinsdag 12 november 2019
  Hierbij moeten wij u helaas...
  Lees meer...