Menu
voorelkaardoen.nl
 • Training ‘Rust en Balans’ vanaf 11 september in IJlst

  donderdag 29 augustus 2019
  Speciaal voor mantelzorgers in het Buitengebied, IJlst en omstreken: training 'Rust en Balans'. 

  Wie voor een naaste, een vriendin of vriend of een buur- man of - vrouw zorgt, die hulpbehoevend is kan snel overbelast raken. Wat misschien is begonnen met het overnemen van een aantal kleine taken zoals b.v. boodschappen doen of een keer het huis stofzuigen kan in de loop van de tijd uitmonden tot werkzaamheden die veel tijd en energie vragen. Geleidelijk aan komt er naast het leven van alledag steeds meer werk bij. Werk, dat u in de meeste gevallen graag voor iemand doet, het vanzelfsprekend vind of misschien gewoon als uw plicht ervaart.

  Tegelijkertijd is er de confrontatie met het leed of de pijn van diegene voor wie u zorgt. Vooral als het om iemand gaat die
  steeds meer achteruit gaat kan dat heel zwaar voelen. Ondertussen gaat het leven met al zijn uitdagingen gewoon door.
  Hoe lukt het dan om zelf in balans te blijven? Hoe zou u kunnen voorkomen, dat u op een gegeven moment niets meer voor de ander zou kunnen betekenen omdat u zelf uitgeput raakt? U hebt, zonder dat u het hebt gemerkt, uw reserves opgemaakt en krijgt misschien zelf klachten.

  Om mensen die voor anderen zorgen te ondersteunen bestaat er nu de mogelijkheid om deel te nemen aan een Mindfulness-training, ook wel MBSR of Aandachts-training genoemd. Mindfulnesstraining is ontwikkeld voor mensen die veel stress of (fysieke) pijn in hun leven ervaren. Het is een erkende methode, die inmiddels op veel terreinen in onze maatschappij wordt toegepast. In het onderwijs, bij overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven hebben mensen veel baat bij deze stress reducerende aanpak. De training bestaat uit een reeks oefeningen die u helpen bij het
  verkennen van uw grenzen. U werkt aan uw kracht, uw flexibiliteit en aan uw vermogen om uw leven in balans te
  brengen.

  Tijdens de training komt u 8 weken lang één keer in de week bij e lkaar om 2,5 uur met een groep gelijkgestemden te oefenen. U krijgt huiswerkopdrachten, zodat u de mogelijkheid hebt het geleerde toe te passen in het leven van alledag.
  Misschien denkt u: hoe moet ik 8 dagdelen vrijmaken om aan de cursus deel te nemen? Ik heb het al zo druk!
  Zodat iets, dat stress zou moeten reduceren niet bij voorbaat al meer stress oplevert wordt dit initiatief ondersteunt door de stipepunten. Als u niemand kunt vinden die de zorgtaken tijdens deze uren voor u over kan nemen, zou u een beroep op hen kunnen doen. Zij kunnen op zoek gaan naar vrijwilligers, die de zorgtaken over kunnen nemen, terwijl u aan de cursus deelneemt. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u dat tijdens het intakegesprek, dat aan de training vooraf gaat kenbaar maken. Voor de volledige training is de eigen bijdrage € 50,00. De training wordt mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Mantelzorg van de gemeente Súdwest Fryslân.

  Als u geïnteresseerd bent kunt vrijblijvend contact opnemen met: Beate Mönch, MBSR trainer i.o., De Open Blik -
  Centrum voor Aandacht. Ga naar www.deopenblik.nl of bel of Whatsappen naar 06 22 54 21 43.

  Benieuwd naar de poster? PosterRustBalans-def.pdfPosterRustBalans-def.pdf


 • Nieuws

  Bereikbaarheid  Stipepunten tijdens Corona-tijd

  donderdag 2 april 2020
  Laatste nieuws over onze...
  Lees meer...

  Bereikbaarheid Sociaal Collectief tijdens Corona-tijd

  maandag 23 maart 2020
  Laatste nieuws over onze...
  Lees meer...

  Gewijzigd programma door Coronavirus

  zaterdag 14 maart 2020
  Laatste nieuws over onze...
  Lees meer...