Menu
voorelkaardoen.nl
 • Tips voor afsluiten zorgverzekering bij mantelzorg

  maandag 17 december 2018

  Tips voor het afsluiten zorgverzekering bij mantelzorg

  • Gepubliceerd: 10 december 2018
  Zorg jij voor een ander? Het is verstandig om ieder jaar de nieuwe premie en de vergoedingen na te kijken. Kunnen jij en jouw naaste komend jaar nog bij dezelfde zorgverleners terecht? Welke verschillende vergoedingen voor mantelzorg zijn er en wat kun je er mee? Is de vergoeding voor hulp bij mantelzorg veranderd? Is een aanvullende zorgverzekering (nog) nodig? Mogelijk kun je kosten besparen door over te stappen op een andere verzekeraar.

  Vergoedingen bij mantelzorg

  Aanvullende verzekeringen bieden soms vergoedingen bij mantelzorg. Dit kan een vergoeding zijn voor een mantelzorgmakelaar, vervanging van mantelzorg bij huis, cursus, mantelzorgarrangement of zorghotel. Soms biedt de verzekeraar een totaal bedrag voor hulp bij mantelzorg of een preventiebudget voor bijvoorbeeld een cursus mindfullness. Lees meer over de verschillende vergoedingen op de website van Mezzo.

  Vergelijk zorgverzekeringen

  Het kan zijn dat er een vergoeding uit een pakket is gehaald, dat het totaal bedrag of de voorwaarden voor de vergoeding zijn veranderd. Bekijk daarom altijd goed de nieuwe polis(voorwaarden) die je ontvangt van uw zorgverzekeraar. Via vergelijkingswebsites zoals Independer kun je de verschillende vergoedingen per verzekeraar vergelijken. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de zorgverzekeraar. Op de website van Alzheimer Nederland vind je ook een overzicht met vergoedingen bij mantelzorg van verschillende grote zorgverzekeraars.
  Lees de tips voor het afsluiten van een zorgverzekering.


  Bron: https://www.mezzo.nl/artikel/tips-voor-het-afsluiten-zorgverzekering-bij-mantelzorg
   
 • Nieuws

  Nieuwsbrief Mantelzorg ook online te lezen

  dinsdag 4 juni 2019
  Wilt u de uitgegeven...
  Lees meer...

  19 juni Mantelzorgcafé Sneek

  dinsdag 4 juni 2019
  Op woensdagmiddag...
  Lees meer...

  17-04-2019 Themamiddag mantelzorgers Stipepunt Ijsselmeerkust

  maandag 15 april 2019
  Beste mantelzorgers en...
  Lees meer...