Menu
voorelkaardoen.nl
 • Maatschappelijke Stage

  Wat is Maatschappelijke Stage (MaSt)?
  Doel van de maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met de samenleving en daaraan een onbetaalde bijdrage leveren. We noemen dit ook wel vrijwilligerswerk. De stage moet zinvol zijn. Voor de leerling, die merkt dat zijn inzet ertoe doet en voor de samenleving, die merkt dat er leuke dingen gebeuren. 
  De f-jes worden door een jongere van de school begeleid, er wordt een feest in de wijk georganiseerd, het netwerkcafé in het zorgcentrum wordt bemenst, een historisch monument wordt opgeknapt en de bibliotheek krijgt extra handjes. Dit zijn een aantal voorbeelden van hoe jongeren hun steentje kunnen bijdragen aan de samenleving en tot de ontdekking kunnen komen dat vrijwilligerswerk leuk is.

  Wat levert een maatschappelijke stage op?
  Leerlingen ervaren hoe leuk het is iets voor een ander te doen. Scholen breiden hun netwerk uit en werken samen met vrijwilligerscentrales en stagebieders. Het vrijwilligerswerk krijgt een nieuw imago. Jongeren brengen hun aanstekelijke enthousiasme, hun frisse blik, hun creativiteit en hun kennis van ict in. Vrijwilligersorganisaties krijgen de kans ervaring op te doen met jongeren. Per slot van rekening is de leerling van nu de vrijwilliger van de toekomst. Wilt u meer informatie over maatschappelijke stage? Neem dan contact op met het hoofdkantoor van de Stipepunten in Sneek of kijk op www.keiindemaatschappij.nl.

  Makelaarsfunctie
  Vrijwilligersorganisaties die willen kijken wat de maatschappelijke stage kan betekenen binnen hun organisatie of organisaties die al ervaring hebben, maar zaken beter willen afstemmen kunnen gebruik maken van de makelaarsfunctie. De maatschappelijke stage makelaar denkt met de vrijwilligersorganisaties mee en heeft de contacten met alle Voortgezet Onderwijs scholen in de Zuidwesthoek van Friesland. Voor meer informatie, neem contact op met Timpaan Welzijn in Sneek (0515-421313).

  Aanmelden als stagebieder
  Heeft uw vrijwilligersorganisatie een stageplek voor leerlingen? Dan kan u deze stageplek kenbaar maken via de website www.keiindemaatschappij.nl. Hier kan de vacature van de organisatie ingevoerd worden en komt hij automatisch in zicht bij leerlingen die nog een maatschappelijke stage moeten lopen. Wilt u meer informatie over de maatschappelijke stage voordat er een vacature geplaatst wordt, neem dan contact op met de makelaarsfunctie van Timpaan Welzijn (0515-421313)

 • Nieuws

  Stipepunten gesloten

  maandag 11 december 2017
  De...
  Lees meer...

  Geslaagde activiteiten rond Dag van de Mantelzorg

  vrijdag 10 november 2017
  Lees meer...

  Dag van de mantelzorg 2017

  zaterdag 4 november 2017
  10 november is de 'Dag van de...
  Lees meer...