Menu
voorelkaardoen.nl
 • Vrijwilligers

  Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband. In het algemeen zijn deze werkzaamheden onbetaald of staat er een vergoeding tegenover die lager ligt dan het minimumloon bij betaald werk. Een vrijwilliger verricht vrijwilligerswerk (vrijwillige inzet). Tegenwoordig worden vrijwilligers opgedeeld in 2 categorie├źn: nieuwe en klassieke vrijwilligers.

  De klassieke vrijwilliger is iemand die jarenlang in dezelfde organisatie een taak blijft uitvoeren. Zijn of haar motivatie wordt vaak gelinkt aan sociale aspecten. De vrijwilliger blijft bij de organisatie omdat de andere vrijwilligers vrienden zijn en omdat hij of zij al jaren hetzelfde doet.


  De nieuwe vrijwilliger gaat eerder "shoppen" en wil met name iets leren van vrijwilligerswerk, tijdsbesteding duidelijk afspreken (vaak overzichtelijke periodes) en de klus afbakenen. Daarnaast ook zelf invulling geven aan het vrijwilligerswerk en wil in korte tijd zaken bereiken en succes ervaren.


  Daarnaast hebben we ook te maken met de ongeorganiseerde vrijwilliger. Dit is de burger die vrijwillig iets doet voor een naaste of zijn omgeving zonder dat hij is aangesloten bij een vrijwilligersorganisatie.

  Het Stipepunt bij u in de buurt ondersteunt vrijwilligers.

 • Nieuws

  Stipepunten in september weer fysiek open!

  maandag 31 augustus 2020
  Door de Corona zijn de...
  Lees meer...

  Nieuwsbrief Mantelzorg juni 2020

  woensdag 15 juli 2020
  De laatst uitgebrachte...
  Lees meer...

  Bereikbaarheid Stipepunten in zomervakantie

  woensdag 8 juli 2020
  In de zomervakantie zijn alle...
  Lees meer...